لازم است بدانید که بارهای سنگین در تمام دنیا وجود دارند و جا به جایی آنها در بین مناطق و کشور ها انجام می شود. از طر فی دیگر منظور از لوازم سنگین تمامی تجهیزات و مواد اولیه کارخانجات تولیدی، محصولات کشاورزی، کالاهای خانگی مانند یخچالها و فرش، ماشین های سواری، ماشین های کشاورزی و راهسازی، محموله های ساختمانی و ماشین آلات مورد استفاده در ساختمان سازی و …. می باشد.
اصطلاح کالاهای فوق سنگین نیز برای بارهای با تناژ بالا نیز به حساب می آید که جابه جایی آنها نیز با تریلی ها امکان پذیر است. به صورت کلی کالاهای سنگین و فوق سنگین کالاهایی به حساب می آیند که برای جا به جایی آنها به تریلی ها و کمر شکن ها نیاز است.
کامیون ها دارای انواع مختلفی هستند و بر اساس وزن بارها برای جابه جایی می توان آنها را انتخاب کرد. بارهایی بیشتر از ده تن می باشند برای جابه جایی با خاورها یا کامیون ها مناسب نیستند برای جابه جایی این کالاها باید از ماشین های باری که متناسب حمل این تناژ از کالاها است استفاده کرد.
بارهای سنگین و فوق سنگین چه کالاهایی را شامل می شوند؟
قابل ذکر است که حمل کالای سنگین و حمل کالای فوق سنگین را شرکت های باربری معتبر انجام می دهند. این شرکت ها مجهز به انواع ماشین های باری هستند و می توانند بهترین ماشین و کامیون را متناسب با وزن و ابعاد محموله مورد نظر در اختیار شما قرار دهند. شرکت های حمل بار علاوه بر حمل و نقل کالا، دارای بارنامه و بیمه نامه هستند که از مجوزهای ضروری برای حمل و نقل کالا محسوب می شوند. از دیگر خدمات شرکت های حمل و نقل بین المللی می توانیم به حمل محموله های ترافیکی اشاره کنیم. برای حمل و نقل این نوع محموله ها، علاوه بر بارنامه و بیمه نامه باید مجوزهای ترافیکی و در صورت لزوم ماشین های اسکورت را نیز در اختیار داشته باشید. در ادامه برخی از انواع بار سنگین و فوق سنگین را عنوان می کنیم.
- حمل و نقل خانه های از پیش ساخته شده و کانکس
- حمل و نقل ماشین هایی مانند لودر و بلدوزر
- حمل و نقل وسایل آهنی در تناژ بالا
- حمل و نقل دکل های مخابراتی
- حمل و نقل تجهیزات راه و شهر سازی
- حمل و نقل انواع مختلف تانکر
- حمل و منتقل کردن سنگ های معدنی
- حمل و نقل سازه های بزرگ از جنس فلز
کالای ترافیکی چیست؟
به کالاهای سنگین با ابعاد غیر استاندارد (طول، عرض و ارتفاع غیر استاندارد)، کالاهای ترافیکی گفته میشود. شایان ذکر است که برخی کالاها با تنها یک بعد غیر استاندارد، ترافیکی خوانده میشوند.
حمل کالاهای ترافیکی نیز همانند سایر کالاهای سنگین صورت میگیرد تنها با این تفاوت که باید یک سری مدارک و مجوزهای خاصی (مجوزهای ترافیکی) را آماده کرد. لازم است ذکر شود که مجوزهای ترافیکی توسط وزارت راه به شرکتهای باربری معتبر صادر میشوند.
انواع ماشین های حمل کالای سنگین و فوق سنگین
برای حمل و نقل کالاهای سنگین و فوق سنگین از انواع مختلف ماشین های حمل و نقل مناسب کالاهای سنگین استفاده میشود مِن جمله: انواع کمرشکن ها، انواع تریلی ها، بوژی ها و...
· حمل بار با تریلی: برای حمل و جا به جایی از تریلی ها استفاده می شود که انواع مختلفی دارد یکی از این نوع تریلی ها، تریلی 18 چرخ است که برای حمل بار شهری و بین شهری استفاده می شود. انواع تریلی: چادری – بغلدار – کفی
· حمل کالای فوق سنگین و سنگین با کمر شکن: کمر شکن ها ماشین هایی هستند تخصصی، برای حمل کالاهایی با وزن 16 الی 80 تن شهری و بین شهری که برای حمل محموله ترافیکی از این نمونه استفاده می گردد.
انواع کمرشکن:
1. دو محوره: ظرفیت 25 تنی دارند
2. سه محوره: ظرفیت 60 تن را دارند
3. چهار محوره: تحمل بار تا 80 تن را دارند.
· حمل کالای سنگین و فوق سنگین با بوژی
· بزرگترین و غول آسا ترین ماشین های حمل کالاهای سنگین و فوق سنگین بوژی ها هستند که بیشترین حجم بار و تناژ کالاها را جا به جا می کنند. بوژی به سیستم پنوماتیکی بوده و به صورت نرم و روان حرکت می کنند تا کمترین فشار به بار وارد گردد. در این نوع ماشین ها تعداد لاستیک ها بسته به نوع بار کم و زیاد می شود که توازن رعایت شود.
هزینه حمل هوایی کالای سنگین
از نکات مهمی که در هنگام حمل و نقل کالای سنگین و حمل کالای فوق سنگین در روش هوایی باید توجه کرد، عوامل گوناگونی است که تأثیر مستقیم بر هزینه آن دارند. عواملی همچون قیمت ارز، نوع و کیفیت خدمات بار، مسافت بین مبدا و مقصد، نوع آژانس هواپیمایی، وزن بار و… به طور ویژه ای می توانند بر روی هزینه تمام شده این گونه از محموله ها تأثیر داشته باشند.
به طور کلی هزینه کالاهای سنگین و فوق سنگین نسبت به حمل بارهای معمولی بسیار بیشتر است. نا گفته نماند خیلی کم از روش هوایی برای نقل و انتقال این کالاها استفاده می شود و فقط در شرایط خاص این روش را انتخاب می کنند.
بیمه باربری حمل کالاهای سنگین و فوق سنگین
بیمه نامه حمل کالای سنگین و حمل کالای فوق سنگین و ترافیکی، توسط شرکت های باربری معتبر صادر می شود. سقف و هزینه مشخصی برای این بیمه نامه وجود ندارد و با توجه به ارزش مالی بار و طبق اظهار نظر صاحب بار تعیین می شود. از این رو شرکت های باربری کلیه بارهای ارسال شده به وسیله تریلی، کمرشکن و بوژی را از آغاز بارگیری تا زمان تخلیه و تحویل کالا بیمه می کنند تا چنانچه هر گونه خسارتی هنگام حمل و نقل وارد شود، کلیه زیان وارد شده را جبران نمایند.
نکات مهم در حمل بار
ایمنی مهمترین نکته ای است که موقع حمل کالای سنگین و حمل و نقل کالای فوق سنگین باید رعایت کنید. اهمیت ایمنی به قدری است که اگر شرکت های باربری و راننده ان را رعایت نکنند، ممکن است بار آسیب ببیند و سالم به مقصد نرسد. برای رعایت ایمنی هنگام حمل کالای فوق سنگین باید از ماشین های مناسب آن کالا استفاده کرده و از مسیرهای مناسب تردد کرد که در طول مسیر حمل و نقل بار زمینی دچار مشکل نشویم. همچنین برای محموله های فوق سنگین خود باید از راننده های با تجربه استفاده کرد و شرایط جوی را در نظر گرفت که هوا مناسب باشد، رعایت احتیاط هنگام رانندگی در هوای بارانی الزامی است.
چالش های اصلی در حمل و نقل کالاهای سنگین چیست؟
از چالش ها و نکاتی که در هنگام حمل و نقل کالای سنگین و حمل کالای فوق سنگین باید رعایت شود، بحث ایمنی می باشد. این موضوع آن قدر اهمیت دارد که در صورت عدم رعایت شرکت های باربری و راننده امکان دارد به مرسوله آسیب های جبران ناپذیری وارد شود و صاحب آن متحمل خسارت های فراوانی شود.
پس بهتر است برای جا به جایی این گونه کالاها از ماشین های مخصوص استفاده بشود و در مسیرهای درست عملیات نقل و انتقال صورت گیرد. بنابراین استفاده از راننده ای که دارای تجربه کافی است بسیار در سالم رسیدن بار به مقصد تأثیر دارد. همچنین قبل از عملیات بارگیری باید وسایل نقلیه بار بررسی شوند تا در هنگام حمل و نقل مشکلی پیش نیاید. نحوه بسته بندی نیز در حمل این گونه کالاها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا در نهایت کالاها بدون مشکل به مقصد برسند.
از چالش های دیگر حمل این کالاها می توان به مواردی مانند برداشتن موانع سر راه، هماهنگی های لازم با پلیس راهور ناجا برای زمان بندی حرکت در جاده ها، هماهنگی با ادارات برق برای جمع آوری کابل های برق، هماهنگی با سازمان راهداری برای جاده سازی در مواقع ضروری و… اشاره کرد.
سخن نهایی
در این مقاله روش حمل هوایی بارهای سنگین را بررسی کردیم. در روش هوایی ایمنی و سرعت در انتقال کالا حرف اول را میزند چرا که نه خبری از ترافیک است و نه خطری کالا را تهدید میکند. حمل و نقل هوایی انواع مختلفی دارد که از هر کدام برای امری ویژه استفاده میشود. به بیان دیگر هر کدام از روشهای حمل هوایی برای کالایی خاص مناسب هستند. در هنگام انتخاب شرکت مناسب برای حمل و نقل هوایی کالای خود باید میزان اعتبار شرکت و نیز مجهز بودن شرکت به وسایل و ماشین آلات مخصوص جهت حمل کالاهایی با تناژ بالا را بررسی کنید. علاوه بر این شرکت حمل و نقل باید بیمه نامه و بارنامه جهت جابجایی و حمل کالاهای سنگین به شما ارائه دهد چنین شرکتی، شرکتی معتبر در حوزه حمل و نقل هوایی کالاهای سنگین شناخته میشود.
در حال حاضر روشهای مختلفی برای جابجایی افراد و یا اشیا در سراسر دنیا وجود دارد. حمل و نقل دریایی نیز از جمله روشهایی است که این امکان را به شما میدهد که با ایمنی بالایی کالا و اجناس خود را با این روش منتقل کنید. ولی این حمل و نقل دارای شرایط و قوانین خاصی است و از اصولی خاصی پیروی میکند.
حمل و نقل دریایی به روشی گفته میشود که اجناس و افراد با استفاده از وسایل حمل دریایی از جمله قایق، کشتی و سایر وسایل شناور بر روی سطح آب جابجا میشوند. معمولا کالاهایی که در بستر دریا منتقل میگردند دارای حجم و اندازه بزرگ هستند و سفرهای دریایی زمان زیادی میبرد و از این رو کمتر کسی با استفاده از این روش مسافرت می کند. به همین دلیل اکثر کشتیها و وسایل شناور بر روی دریا برای جابجایی کالا و لوازم مورد استفاده قرار میگیرد.
برای حمل کالاهای گوناگون کشتیهای باری با خصوصیاتی منحصر به فرد مجهز شدهاند. بنادر و امکانات آنها و ابزارآلات تخصصی بسیاری رشد یافتهاند تا با حصول اطمینان و سرعت بالا این گونه حمل و نقل به خصوص در هنگام تخلیه و بارگیری به سرانجام برسد. زمانی که کشتی باری در حوزچههای بنادر وارد میشوند، به منظور تخلیه کار پهلو گرفته و مسئولین بهداشت برای ارتباط آن کشتی با بندر میبایست با ورود و بررسی مدارک مجوز لازم را صادر نمایند.
قوانین و مقررات واردات دریایی بار
همان طور که بیان کردیم کشورها برای رفع نیاز خود به منظور تامین نیازهای جامعه مجبور به واردات کالاهای مختلف از کشورهای گوناگون هستند. در همین راستا یکی از موضوعات بسیار مهم این است که واردات بی رویه کالا به داخل هر کشوری می تواند اقتصاد آن را با چالش مواجه کرده و باعث کاهش قدرت شرکت های داخلی و پایین آمدن فروش محصولات داخلی شود.
همین مسئله می تواند اقتصاد یک کشور را با آسیب های گوناگونی مواجه کند. به منظور حل این مشکل کشورهایی که نیاز به انجام فرآیند واردات کالاهای مختلف را دارند تلاش می کنند تا با به وجود آوردن قوانین و مقررات گوناگونی فرآیند واردات کالا را سازماندهی کرده و به شرکت هایی که در این حوزه فعالیت می کنند قوانین و مقررات را گوشزد کنند.
نکته مهمی که باید بدانید این است که در کشور ما نیز شاهد قوانین و مقررات گوناگونی در حوزه واردات کالا هستیم و جمهوری اسلامی تلاش کرده تا با به وجود آوردن این قوانین و مقررات جلوی واردات بی رویه کالاهای گوناگون را گرفته و به نحوی به اقتصاد داخلی به منظور پیشرفت و رشد کمک کند. در همین راستا یکی از سوالات بسیار مهمی که مطرح می شود این است که واردات کالا به ایران دارای چه قوانین و مقرراتی بوده و به منظور انجام این فرایند باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم.
مزایای حمل بار دریایی
حمل بار دریایی به عنوان یکی از روشهای مطمئن، پایدار و مقرون به صرفه برای جابهجایی بار در سطح بینالمللی شناخته شده است. با توجه به رشد تجارت جهانی و نیاز به حمل و نقل بارهای بزرگ و حجیم، حمل بار دریایی همچنان یکی از گزینههای اصلی و اقتصادی برای حمل و نقل است. در ادامه به توضیح هر یک از این مزایا میپردازیم:
ظرفیت بالا در حمل دریایی
در حمل و نقل دریایی از کشتیهایی با حجم بالا استفاده میشود. برای حمل و نقل با کمک این کشتیها میتوان حجم بالایی از بار را تنها در یک سفر ارسال کرد. همین موضوع موجب شده است تا حمل و نقل دریایی؛ به اقتصادی ترین روش بین المللی حمل بار تبدیل شود.
هزینه مقرون به صرفه حمل بار با کشتی
در مقایسه با دیگر روشهای حمل و نقل، حمل بار دریایی معمولاً هزینههای کمتری را برای مشتریان به همراه دارد. همانطور که اشاره کردیم، به دلیل ظرفیت بالای کشتیها و امکان استفاده از حجم بزرگی از بار، هزینههای حمل و نقل کاهش مییابد و در نتیجه برای افرادی که قصد جابهجایی بار خود را دارند بهصرفهتر است.
پوشش جغرافیایی گسترده حمل و نقل دریایی
حمل و نقل دریایی نه تنها در تمام مناطقی که به سرزمینهای آبی دسترسی دارند خدمات میدهد؛ بلکه مختص دسترسی به مناطق دورافتاده و کشورهایی است که به راحتی از طریق خطوط هوایی و زمینی در دسترس نیستند. این روش جابهجایی امکان رسیدن به تمامی بنادر از جمله بنادر دورافتاده را فراهم میکند و بازارهای جدیدی را در دسترس بازرگانان قرار میدهد.
ایمنی و امنیت بالا در حمل دریایی
حمل دریایی امنیت بالایی را برای جابهجایی بارهای سنگین فراهم میکند. کشتیها معمولاً از سیستمهای امنیتی پیشرفته برخوردار هستند و میزان خسارت در صورت وقوع حوادث نسبت به روشهای دیگر حمل و نقل مانند هوایی و ریلی کمتر است. یکی از علتهای ضریب امنیت بالا در حمل بار دریایی رعایت کامل استانداردها و مقررات بینالمللی حمل و نقل در آبهای آزاد توسط افراد مسئول حمل بار است. همچنین دریاها کمتر از جادهها و فضای هوایی، تحت تأثیر قوانین و محدودیتهای ترافیکی قرار دارند.
مکانیزه شدن و استانداردسازی حمل بار با کشتی
مکانیزه شدن و استانداردسازی حمل بار با کشتی به معنای استفاده از فناوری و تجهیزات پیشرفته در فرایند حمل و نقل بارها در دریاها است. یکی از جنبههای اصلی مکانیزه شدن حمل و نقل دریایی استفاده از جرثقیلها و دستگاههای باربری مکانیزه است. این دستگاهها بار را به صورت خودکار برداشت و جابهجا میکنند که باعث افزایش سرعت و دقت در عملیات بارگیری و تخلیه میشود. همچنین استفاده از آسانسورها و نوارهای حمل و نقل بار نیز جزء روشهای مکانیزه شدن است که کارایی را بهبود میبخشد.
استانداردسازی در حمل بار با کشتی شامل مواردی نظیر بارگیری و تخلیه، ثبت وزن بارها، استفاده از وسایل نقلیه ایمن، بستهبندی و نگهداری بارها در طول مسیر حمل و نقل میشود. استانداردها و مقررات بینالمللی مانند قوانین SOLAS (معاهده بینالمللی امنیت زندگی در دریا) و قوانین IMDG (مقررات بینالمللی حمل و نقل بارهای خطرناک) در این زمینه تأثیر بسزایی دارند و به عنوان راهنماهای مهم در حمل و نقل بارها با کشتی مورد استفاده قرار میگیرند.
کاهش آلودگی زیست محیطی
در حمل و نقل دریایی آلودگی محیطی کمتری نسبت به سایر روش های حمل و نقل ایجاد میشود. همچنین حمل بار دریایی از نظر پایداری و حفاظت از محیط زیست بهتر عمل میکند. کشتیها در مقایسه با خودروها و هواپیماها، در مصرف سوخت صرفهجویی بیشتری دارند و در نتیجه آلودگی زیست محیطی با این روش به شدت کاهش پیدا میکند.
بااینهمه همچنان نکات و چالشهایی در حمل و نقل دریایی نیز وجود دارد. بهعنوانمثال طولانی بودن زمان حمل و نیاز به برنامهریزی دقیق، تأثیرات ناشی از شرایط آب و هوایی و مسائل قانونی و مالی میتوانند موانعی در مسیر حمل بار دریایی باشند. با این حال با توجه به مزایا و اهمیت این روش جابهجایی، حمل بار دریایی همچنان نقش مهمی در تجارت جهانی و بینالمللی ایفا میکند.
انواع روش های حمل و نقل دریایی
راههای مختلف حمل بار و محمولههای متنوعی که میتوان حمل کرد، تعیینکننده روشها و هزینه حمل و نقل دریایی هستند. به همین دلیل است که انواع مختلف کشتیهای باربری در دریاها حرکت میکنند. کشتیهای کانتینری، فلهبر، کشتیهای باری یخچالدار یا کشتیهای صخرهای و کشتیهای رورو تنها بخشی از کشتیهای باری هستند که در اقیانوسها حرکت میکنند. از انواع روشهای ترانسپورت دریایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حمل و نقل بالک یا فلهای
فلهبرها برای حمل کالاهای بستهبندی نشده و فلهای طراحی شدهاند. آنها حجم زیادی از بارهای تک جنسی مانند کود، غلات، سنگ معدن، چوب و همچنین ماشینآلات، زغالسنگ، سیمان و سایر مواد خام را حمل میکنند.
حمل و نقل کانتینری
کشتیهای کانتینری ترکیبی از دو اندازه کانتینر استاندارد شده را حمل میکنند که بهعنوان واحدهای معادل 20 یا 40 فوت شناخته میشوند که بهاختصار TEUs و FEUs نامیده میشوند. کانتینرها در انبارهای سلولی حمل میشوند و روی دریچههای کشتی و عرشه بالایی انباشته میشوند. شرکتهای حمل و نقل دریایی از این روش برای حمل بارهای فاسد نشدنی یا فاسدشدنی استفاده میکنند و بارهای فاسدشدنی را در کانتینر یخچالی قرار میدهند.
حمل و نقل محموله خارج از گیج (OOG)
حمل و نقل دریایی ماشینآلات و سایر سازهها که قابل جداسازی نیستند.
حمل و نقل کالا کمتر از بار کانتینر (LCL)
چند واردکننده، فضایی را در یک کانتینر به اشتراک میگذارند. برای حمل بارهایی که کل کانتینر را پر نمیکنند ایدهآل است. نکات منفی چنین راه حلی توقفهای مکرر و باز کردن کانتینر برای بارگیری محمولههای دیگر فرستندهها است اما هزینه حمل و نقل دریایی به این روش بسیار کمتر از سایر روشها است.
حمل و نقل کالاهای خطرناک
شرکتهای حمل و نقل دریایی برای حمل کالاهای خطرناک از جمله مواد شیمیایی، مواد قابل اشتعال، سمی یا رادیواکتیو که حمل و نقل آنها نیازمند مجوزها و اقدامات احتیاطی ویژه است، از این روش استفاده میکنند. محصولات حاوی باتری مانند لپتاپ یا گوشی و همچنین عطر و ذرات معلق در هوا هستند نیز از این دسته کالا به شمار میروند.
حمل و نقل تانکری
اگر نیاز به حمل مایعات یا گاز دارید، احتمالاً از یک کشتی تانکر استفاده خواهید کرد. کسبوکارهای صنعت نفت اغلب از این کشتیها برای حمل و نقل ایمن و ایمن مایعات استفاده میکنند. اندازه این کشتیها متفاوت است و برخی از تانکرهای بزرگتر تقریباً پانصد متر طول دارند. برای حمل مایعات و گازها در سطح بینالمللی، باید از یک تانکر ایمن استفاده شود.
حمل و نقل کراس استاف
در این نوع از حمل و نقل دریایی محموله و کالای ارسالی از یک کشتی برای ادامه ی مسیر به کشتی دیگری برده میشود.این روش معمولا در بنادر کوچک و یا تحریم استفاده می شود.
هزینه حمل بار با کشتی
محاسبه هزینه حمل بار بین المللی از جمله حمل بار با کشتی به عوامل گوناگونی بستگی دارد که بر روی هزینه حمل کالا اثر میگذارد. پس نمیتوان به صورت مشخص و در بازههای زمانی مختلف، استعلام قیمت حمل بار دریایی را به راحتی انجام داد.
اما میتوان عوامل تاثیرگذار بر این امر را بررسی کرد و به یک رقم حدودی رسید. هرچند که شما میتوانید با مشاوران شرکتهای حمل و نقل همچون پی اس پی اکسپرس ارتباط بگیرید و نرخ حمل دریایی از اقصی نقاط دنیا به ایران را به دست آورید.
پس برای تعیین نرخ استعلام حمل دریایی باید به این موارد توجه کرد:
از دیرباز تاکنون انسانها برای رفتن به مکانی دیگر و جابهجاکردن وسایل خود از شیوههای مختلف استفاده کردهاند. تا قرنها حیوانات بودند که برای باربری و سفر به مناطق دور و نزدیک به انسانها کمک میکردند تا اینکه با پیشرفت علم و صنعت و تکنولوژی شیوههای متفاوتی برای حمل و نقل بینالمللی به وجود آمد.
حمل و نقل زمینی یکی از رایجترین، راحتترین و مقرون به صرفه ترین روش های حمل در میان کشورهای دنیاست، چرا که جدا از مزیت قیمتی، میتوان به سرعت عمل در حمل، کم کردن مراحل ادرای، ایمنی در حمل کالا و نیز بارگیری از درب کارخانه در مبدا و حمل یکسره تا درب انبار مقصد اشاره کرد.
انواع وسایل نقلیهی استفاده شده برای حمل بار زمینی
برای حمل بار زمینی، انواع وسایل نقلیهی مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند که به طور کلی میتوان آنها را به چند دستهی کلی تقسیم کرد:
مراحل مهم درباره حمل بار زمینی بینالمللی
حمل کالاها از مراحل مهم واردات است که در هزینهها و سلامت کالاها نقش مهمی ایفا میکند. در زیر بهصورت کلی به بررسی مهمترین مراحل واردات زمینی پرداختهایم.
· آشنایی با قوانین واردات
قوانین واردات در دو کشور واردکننده و صادرکننده وجود دارد و سبب به وجود آمدن محدودیتهایی شده است. قبل از اقدام به واردات لازم است که بررسیهای لازم انجام شده و نسبت به داشتن شرایط برای واردات اطمینان حاصل گردد. افراد برای واردات لازم است تا کارت بازرگانی داشته باشند. همچنین در خصوص کالاها نیز قوانینی وجود دارد. مثلاً برخی کالاها مانند مشروبات الکلی مجوز ورود به کشور را ندارند. علاوه بر این، واردات برخی از کالاها به دلیل حمایت از تولیدات داخلی، دارای محدودیت است.
· انتخاب کالا
در هنگام خرید محصول برای واردات به کشور حتماً به نوع محصول و تقاضای بازار توجه نمایید. مثلاً خرید کالاهایی که تنها در یک برهه زمانی مد هستند نمیتواند شما را به هدف سودآوری در بلندمدت برسانند. همچنین بسیار مهم است که شما متناسب با بودجه خود، کالای مناسب برای واردات را انتخاب کنید. با استفاده از تجربیات دیگران و مشاورههای شرکتهای بازرگانی معتبر، قادر خواهید بود که بهترین کالا را برای واردات به کشور انتخاب کنید.
· انتخاب تأمینکننده مناسب
انتخاب تأمینکننده مناسب یکی از بخشهای مهم تجارت بینالمللی است. با توجه به اینکه در واردات باید از یک کشور بیگانه کالا خریداری کنید بسیار مهم است که جوانب مهم امنیتی را در نظر بگیرید.
در واقع در چنین مواردی امکان کلاهبرداری و از بین رفتن سرمایه وجود دارد، پس برای رفع این معضل فقط از تأمینکنندگان معتبر کالا خریداری کنید. راههای زیادی برای یافتن تأمینکنندگان وجود دارند.
· حمل کالاها
پس از یافتن تأمینکننده و تنظیم قرارداد لازم است تا یکی از روشهای حمل کالا انتخاب شود. با توجه به سرمایه و نوع کالا، یکی از روشهای حمل مورد استفاده قرار میگیرد که ما در این مقاله درمورد حمل و نقل زمینی صحبت میکنیم.
· ترخیص کالاها از گمرک
یکی از مراحل سخت و زمانبر در واردات کالاها، ترخیص آنها از گمرک است. برای ترخیص کالاها لازم است تا در زمان مقرر با مدارک لازم به گمرک مراجعه شود. مدارک باید با کالاهای واردشده مطابقت داشته باشد. درصورتیکه در مدارک نقصی وجود داشته باشد، ممکن است کالا بهعنوان یک کالای قاچاق شناسایی شده و مشکلات زیادی را به دنبال دارد.
مراحل ترخیص بار زمینی
مزایای حمل زمینی بار
معایب حمل زمینی بار
· احتمال تصادف و بروز آسیب در فرایند آن، دور از انتظار نیست.
· برای مسافتهای طولانی، گزینه مناسبی به نظر نمیرسد.
· سرعت انتقال کالا نسبت به حمل هوایی پایین است.
· از شرایط جوی تاثیر زیادی میپذیرد.
هزینه حمل و نقل زمینی بین المللی
حمل و نقل بین المللی زمینی به صورت کلی روشی بسیار گران نیست. هرچند برای محاسبه نرخ حمل و نقل جاده ای بین المللی باید عوامل گوناگونی را درنظر گرفت و نسبت آنها را با همدیگر سنجید. همچنین نوسانات ارزی و تحریمهای بینالمللی علیه ایران نیز بر مقدار هزینهها اثر گذاشته است.
اگر بخواهیم فاکتورهای مهم و تاثیرگذار بر میزان هزینههای حمل زمینی را نام ببریم، باید به موارد زیر توجه کرد:
· وزن بار
· حجم بار
· نوع کالا
· نوع بستهبندی
· مبدأ بارگیری
· مقصد نهایی
· طول مسافت
· شرایط جادهای
· شرایط آبوهوایی
· نوع وسیله نقلیه
· شیوه کاری شرکت حمل و نقل زمینی
· عوارض و مالیات گمرکی
زمان حمل بار زمینی از ترکیه و کشورهای اروپایی
زمان حمل و نقل زمینی از ترکیه و
کشورهای اروپایی به ایران بسته به فاصله و مسیری که طی شده است می تواند متفاوت
باشد. به طور کلی، بسته به نوع بار، اندازه محموله و تعداد توقف در طول مسیر، می
تواند بین چند روز تا چند هفته طول بکشد.
به طور تقریبی و با در نظر گرفتن
استانداردهای موجود می توان زمان حمل بار از کشورهای مختلف را به ایران اینگونه
بیان کرد:
· حمل زمینی از اروپا: ۱۰ الی ۲۰ روز
· حمل زمینی از ترکیه: ۵ الی ۸ روز
· حمل زمینی از ایتالیا: ۱۲ الی ۲۰ روز
· حمل بار زمینی از آلمان: ۱۰ الی ۱۵ روز
شرکت های حمل و نقل زمینی نیز می
توانند تأثیر بسزایی در زمان حمل بار داشته باشند. تخصص کارکنان شرکت، کارایی
عملکرد آنها و کیفیت و وضعیت وسایل حمل و نقل زمینی آنها همه در تعیین سرعت حمل
کالاها نقش دارند.
علاوه بر این، انتخاب مسیر شرکت و
توانایی آن در تنظیم هرگونه تاخیر یا مشکلات احتمالی در طول مسیر نیز بر زمان حمل
بار زمینی از ترکیه، ایتالیا، آلمان و سایر کشور ها تأثیر خواهد گذاشت.
امروزه صنعت دخانیات به عنوان یکی از پیچیده ترین صنایع در ایران شناخته می شود. زیرا با در نظر گرفتن حساسیت موجود در این صنعت و انحصاری بودن آن، در خصوص فعالیت های شرکت تولیدی اطلاعات زیادی در دسترس نمی باشد. به بیان ساده تر می توان گفت در به برخی از شرایط، روند تولید سیگار در کشور مشکل می باشد. به همین دلیل سرمایهگذاران واردات سیگار از ترکیه را در اولویت خود قرار می دهند.
چه قوانینی بر صادرات و واردات سیگار در ایران حاکم است؟
تجارت انواع سیگارهای آمادهی مصرف در ایران صورت میگیرد که باید حتما در چهارچوب قوانین و مقررات مربوطه باشد؛ وگرنه کالای تجاری، قاچاق تلقی شده و مشکلات زیادی به دنبال خواهد داشت. در ادامه به قوانین حاکم بر تجارت سیگار در ایران اشاره کردهایم:
ماده 16) نرخ مالیات بر ارزش افزوده انواع سیگار و محصولات دخانی، دوازده درصد (12%)
ماده 38) نرخ عوارض شهرداریها و دهیاریها در رابطه با کالا و خدمات مشمول این قانون، علاوه بر نرخ مالیات موضوع ماده (16) این قانون، به شرح زیر تعیین میگردد:
ب- انواع سیگار و محصولات دخانی، سه درصد (3%)
ماده 18) فرآوردههای نباتی که از ایران به کشورهای خارج صادر میشود بوسیله کارشناسان قرنطینه معاینه و در صورت سلامت کالا گواهی بهداشت نباتی صادر میشود.
مدارک لازم برای دریافت مجوز واردات دخانیات
· متقاضی حقیقی یا حقوقی دریافت مجوز واردات دخانیات بایستی فرم شماره 1 را تکمیل کند. این فرم، فرم درخواست مجوز واردات کالاهای دخانی است.
· فرم شماره 2 که مربوط به فرم پرسشنامه است تکمیل شود.
· فرم شماره 3 که مربوط به استعلام از اداره مبارزه با قاچاق است تکمیل شود.
· فرم شماره 4 که مربوط به تکمیل تعهدنامه است، تکمیل شود.
· فرم شماره 5 مربوط به انعقاد قرارداد عاملیت بازرگانی واردات کل تکمیل شود.
· شرکت تولید کننده دخانیات در خارج از کشور که قصد فروش محصول به وارد کننده ایرانی دارد، بایستی بر اساس نامه ای که به تایید سفارت ایران در آن کشور رسیده باشد، خود را به عنوان سازنده قانونی کالا معرفی کرده و نماینده اش را در ایران رسما معرفی کند. مشخصات کامل بایستی ضمیمه نامه شود.
· گواهی ثبت علامت تجاری محصول خارجی که قصد ورود به ایران دارد، بایستی به تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدا رسیده و گواهی ثبت علامت تجاری در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی نیز الزامی است.
· تولید کننده دخانیات بایستی تعهد کند به صورت مکتوب که پیام و تصاویر بهداشتی روی باکس و پاکت الصاق کند. کالای وارداتی بایستی از نظر کیفیت با نمونه اولیه تایید شده و استاندارد های مربوطه، یکسان بوده و مغایرتی نداشته باشد.
· متقاضی واردات دخانیات بایستی نمونه محصول را تحویل آزمایشگاه داده و گواهی فنی تایید محصول دریافت کند. آزمایشگاه اداره کل امور تحقیقات و پژوهش، مسئول صدور گواهی نامه است.
· اداره صادرات /واردات شرکت دخانیات ایران، نمونه های ارسالی را به آن اداره کل ارسال می کند.
· ارائه گواهی عدم سوء پیشینه توسط متقاضی الزامی است.
· برای دریافت مجوز عاملیت، بایستی گواهی مفاصا حساب مالیاتی ارائه شود.
· کد ایران کد اخذ شود. بایستی به اداره کل امور انفورماتیک و فناوری اطلاعات مراجعه شود.
· کد اقتصادی و شناسه ملی متقاضی حقوقی ارائه شود.
· اگر متقاضی، خواهان واردات تنباکوی معسل در مقابل صادرات است، توافق نامه کتبی در خصوص واردات الزامی است.
· رونوشت کارت بازرگانی ارائه شود.
· انعقاد قرارداد عاملیت بازرگانی واردات کل
· روزنامه رسمی و آخرین تغییرات شرکت متقاضی دریافت مجوز واردات دخانیات ، ضمیمه مدارک شود.
توجه داشته باشید که همه وارد کنندگان محصولات دخانی بایستی به منظور اخذ تاییدیه شرکت دخانیات، پرینت چاپ پیام بهداشتی پاکت و باکس محصول را مطابق با استاندارد های شرکت دخانیات ایران طراحی کند.
چگونه مسافران میتوانند سیگار وارد کنند؟
ماده 138 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مسافرین ورودی به کشور (واردات کالای همراه مسافر)، فارغ از این که ایرانی یا از اتباع خارجی باشند؛ میگوید که حق همراه داشتن و ترخیص کالاهای غیر تجاری را دارند. این در خصوص کالاهای نو در صورتی برقرار خواهد بود که ارزش کالای مجاز همراه مسافر حداکثر 80 دلار بوده و ماهیت غیرشرعی یا غیرقانونی نیز نداشته باشند.
همراه داشتن سیگار یا تنباکو: مقدار مجاز سیگار همراه مسافر یک باکس سیگار (200 نخ) میباشد. همین طور این تعداد مجاز برای سیگار برگ به اندازه 50 عدد خواهد بود. در خصوص تنباکو نیز در حال حاضر، میزان مجاز برای هر مسافر معادل 250 گرم اعلام شده است.
اگر از صاحبین شرکت های تجاری هستید و در حوزه های بین المللی فعالیت دارید، حتما می دانید که حمل و نقل کالاها در مرزهای بین المللی چه فرآیند مهم و دشواری می باشد. در واقع حمل و نقل کالاهای وارد شده و صادر شده در مرزهای بین المللی کشورها نیازمند رعایت یک سری نکات مهم و قوانین می باشد که لازم است با آن ها آشنا باشید و این قوانین و نکات همواره تحت فرآیندی با عنوان ترخیص کالا از گمرک قابل اجرا می باشند.
ترخیص کالا از گمرک مهم ترین فرآیند حمل و نقل کالاهای وارداتی و صادراتی میان مرز کشورهای مختلف می باشد که بسته به قوانین و مقررات کشورها مراحل و سلسله مراتبی گوناگونی را شامل می شود و لذا لازم است که برای انجام این فرآیند مهم با مراحل ترخیص کالا از گمرک آشنا باشید و قوانین و مقررات آن را به خوبی بشناسید، چرا که در صورت بروز هرگونه بی دقتی و عدم شناخت کافی از مراحل انجام ترخیص کالا از گمرک، ترخیص کالا شما قاچاق شمرده شده و لذا خسارت های مالی و اعتباری زیادی برای شما به وجود آید.
شناخت تمام قوانین و مقررات جا به جایی کالاهای وارداتی و صادراتی و یا به عبارتی آشنایی با چگونگی انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک می تواند برای هر تاجر و بازرگانی امری مهم و پرفایده باشد؛ اما با توجه به مشغله های کاری افراد بهتر آن است که برای انجام تمامی مراحل ترخیص کالا از گمرک این کار را به شرکت های فعال در این زمینه مانند شرکت بازرگانی اورانوس بعنوان ترخیص کار رسمی گمرک بسپارید و همواره برای انجام کارهای مربوط به ترخیص کالا تجارت خود از چنین شرکت هایی راهنمایی بگیرید و تجربیات آن ها در این زمینه بهره مند شوید.
در واقع شرکت هایی که در زمینه ترخیص کالا از گمرک فعالیت دارند، علاوه بر آنکه با تمام قوانین و مراحل انجام این کار آشنا هستند، بارها و بارها این کار را در مرزهای مختلف و در خصوص جا به جایی انواع مختلف کالاها انجام داده اند و در نتیجه تجربه کافی در این زمینه را دارند؛ بنابراین با سپردن فرآیند ترخیص کالاهای تجارت خود به این شرکت ها نه تنها در وقت خود صرفه جویی می کنید بلکه از پرداخت هزینه های سنگین و بیهوده نیز جلوگیری به عمل می آورید.
ترخیص کار به عنوان یک شخص
حقیقی یا حقوقی، با داشتن وکالت از صاحب کالا یا شرکت تجاری برای ترخصیص کالا از
کمرگ اقدام می کند. ترخیص کار با تخصص و مهارت خود و آگاهی تمامی مسائل گمرگی و
همچنین داشتن کارت بازرگانی، کالای شما را در اسرع وقت آزاد و از پرداخت هزینه های
اضافی و زیان مالی شما جلوگیری می کند. در نظر داشته باشید، کارت بازرگانی اعتبار
یک ترخیص کار است.
ترخیص کار مسئولیت ترتیب و
تسریع فرآیند ترخیص کالاها از گمرک را بر عهده داشته و کاملا از قوانین و مقررات
مربوط به واردات و صادرات، اطلاعات کافی درباره محصولات، مالیات ها، تمامی مستندات
مورد نیاز برای ترخیص کالاها و سایر موارد مرتبط آگاهی داشته و با سایر مراجع
ذینفع در ارتباط است.
برترین شرکت های ترخیص کالا
شرکت ترخیص کالای سلطان یاقوت
آدرس: تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از بلوار میرداماد، خیابان زیبا، پلاک ۴۹، واحد ۱۴
تلفن: ۰۲۱۲۸۱۱۱۰۳۴
شرکت مسیر کالا
آدرس: تهران، ولیعصر، روبروی جام جم، کوچه پایور، پلاک46، طبقه پنجم
تلفن: ۰۲۱۲۸۴۲۳۲۷۶
شرکت پارسا ترخیص سپهر
آدرس: تهران،بزرگراه شهید گمنام ،خیابان جهان آرا،بین خیابان شانزدهم و هجدهم پلاک33 ساختمان شقایق طبقه چهارم واحد20
تلفن: ۰۲۱۸۸۳۵۷۴۹۹
ترخیص کار گمرک آسان تجارت
آدرس: تهران، خیابان سهروردی شمالی، خیابان هویزه شرقی، پلاک ۲۲ ، طبقه سوم، واحد ۹
تلفن: ۰۲۱۸۸۵۴۴۱۱۹
آرکا تجارت پاسارگاد
آدرس: تهران، خیابان فاطمی، روبه روی سازمان آب، برج ساعت، طبقه هفتم، واحد ۷۲
تلفن: ۰۹۱۲۹۲۲۱۹۰۸
آریا پرواد
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه ـ ابتدای ایت الله کاشانی ـ خیابان اعتمادیان ـ مجتمع سبحان ـ طبقه ششم واحد ۳۲
تلفن: ۰۲۱۸۸۱۴۰۸۹۶
شرکت
ترخیص کالای ققنوس
آدرس: تهران،
میدان پونک، مجتمع اداری بوستان، ورودی c1، واحد 766 اداری
تلفن: ۰۲۱۴۴۴۹۸۸۶۰
ترخیص کار گمرک ایمن تجارت
کارآمد
آدرس:
تهران، میدان فاطمی، ابتدای خیابان گمنام، کوچه جهان مهر، پلاک ۵، طبقه ۴، واحد ۱۲
تلفن: ۰۲۱۸۸۹۸۸۸۲۰
بازرگانی اورانوس
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، برج اداری تجاری گلدیس، طبقه ۸، شماره ۸۱۶
تلفن: ۰۲۱۴۴۲۸۸۰۰۶
بازرگانی زرین
آدرس: ایران، تهران، تهران، انتهای اشرفی اصفهانی
تلفن: ۰۹۱۲۸۸۸۲۱۲۶
گروه بازرگانی عطایی
آدرس: ایران، تهران، تهران، فلسطین شمالی -ساختمان یکتا واحد۶۳
تلفن: ۸۸۲۴۶۵۵۶
شرکت ترخیص کالای احدی
آدرس: تهران، خیابان شهید گمنام، خیابان جهان آراء، بین خیابان های شانزدهم و هجدهم، پلاک ۳۳ ، طبقه ۴ ، واحد ۲۰
تلفن: ۰۲۱۸۸۳۵۷۴۹۹
راهکار تجارت پایا
آدرس: تهران، پاسداران، گیلان غربی، جنب بن بست مریم، پلاک ۲ ، طبقه ۵
تلفن: ۰۲۱۲۶۶۵۷۳۷۱
شرکت ترخیص کالای آریاناجم
آدرس: تهران، خیابان مطهری بعد از مفتح، خیابان مهرداد، پلاک ۲۵ واحد ۱۱
تلفن: ۰۲۱۸۸۳۴۳۶۶۷
ترخیص کار گمرک دیده بان تجارت
آدرس: شیراز، بلوار میرزای شیرازی، بین کوچه پانزدهم و هفدهم، ساختمان یاسین، طبقه دوم ، واحد ۲۰۱
تلفن: ۰۷۱۳۶۳۶۰۷۷۹
نوین ترخیص باقی
آدرس: تهران، میدان آرژانتین، خیابان بخارست، ابتدای خیابان یازدهم، پلاک ۳۸ ، طبقه ۲، واحد۱۱
تلفن: ۰۲۱۴۱۵۳۴
شرکتهای زیادی امروزه، در زمینه انجام امور تجاری و بازرگانی مشغول به فعالیت هستند؛ اما از آن جا که این فرایندها بسیار تخصصی بوده و به مهارت و تجربه خاصی نیاز دارند، اصلاً نباید از هر شرکت بازرگانی که شناخت درستی نسبت به آن ندارید، خدمات دریافت کنید؛ چون یک خطای جزئی در امور تجاری ممکن است تبعات مالی زیادی برای شما داشته باشد.