ترخیص کالا

ترخیص کالا و مشاوره گمرکی

ترخیص کالا

ترخیص کالا و مشاوره گمرکی

حمل و نقل دریایی به سریعترین روش برای واردات کالا

 در حال حاضر روش‌های مختلفی برای جابجایی افراد و یا اشیا در سراسر دنیا وجود داردحمل و نقل دریایی نیز از جمله روش‌هایی است که این امکان را به شما می‌دهد که با ایمنی بالایی کالا و اجناس خود را با این روش منتقل کنید. ولی این حمل و نقل دارای شرایط و قوانین خاصی است و از اصولی خاصی پیروی می‌کند

حمل و نقل دریایی به روشی گفته می‌شود که اجناس و افراد با استفاده از وسایل حمل دریایی از جمله قایق، کشتی و سایر وسایل شناور بر روی سطح آب جابجا می‌شوند. معمولا کالاهایی که در بستر دریا منتقل می‌گردند دارای حجم و اندازه بزرگ هستند و سفرهای دریایی زمان زیادی می‌برد و از این رو کمتر کسی با استفاده از این روش مسافرت می کند. به همین دلیل اکثر کشتی‌ها و وسایل شناور بر روی دریا برای جابجایی کالا و لوازم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای حمل کالاهای گوناگون کشتی‌های باری با خصوصیاتی منحصر به فرد مجهز شده‌اند. بنادر و امکانات آن‌ها و ابزارآلات تخصصی بسیاری رشد یافته‌اند تا با حصول اطمینان و سرعت بالا این گونه حمل و نقل به خصوص در هنگام تخلیه و بارگیری به سرانجام برسد. زمانی که کشتی باری در حوزچه‌های بنادر وارد می‌شوند، به منظور تخلیه کار پهلو گرفته و مسئولین ‏بهداشت برای ارتباط آن کشتی با بندر می‌بایست با ورود و بررسی مدارک مجوز لازم را صادر نمایند.

قوانین و مقررات واردات دریایی بار

همان طور که بیان کردیم کشورها برای رفع نیاز خود به منظور تامین نیازهای جامعه مجبور به واردات کالاهای مختلف از کشورهای گوناگون هستند. در همین راستا یکی از موضوعات بسیار مهم این است که واردات بی رویه کالا به داخل هر کشوری می تواند اقتصاد آن را با چالش مواجه کرده و باعث کاهش قدرت شرکت های داخلی و پایین آمدن فروش محصولات داخلی شود.

همین مسئله می تواند اقتصاد یک کشور را با آسیب های گوناگونی مواجه کند. به منظور حل این مشکل کشورهایی که نیاز به انجام فرآیند واردات کالاهای مختلف را دارند تلاش می کنند تا با به وجود آوردن قوانین و مقررات گوناگونی فرآیند واردات کالا را سازماندهی کرده و به شرکت هایی که در این حوزه فعالیت می کنند قوانین و مقررات را گوشزد کنند.

نکته مهمی که باید بدانید این است که در کشور ما نیز شاهد قوانین و مقررات گوناگونی در حوزه واردات کالا هستیم و جمهوری اسلامی تلاش کرده تا با به وجود آوردن این قوانین و مقررات جلوی واردات بی رویه کالاهای گوناگون را گرفته و به نحوی به اقتصاد داخلی به منظور پیشرفت و رشد کمک کند. در همین راستا یکی از سوالات بسیار مهمی که مطرح می شود این است که واردات کالا به ایران دارای چه قوانین و مقرراتی بوده و به منظور انجام این فرایند باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم.

مزایای حمل بار دریایی

حمل بار دریایی به عنوان یکی از روش‌های مطمئن، پایدار و مقرون به صرفه برای جابه‌جایی بار در سطح بین‌المللی شناخته شده است. با توجه به رشد تجارت جهانی و نیاز به حمل و نقل بارهای بزرگ و حجیم، حمل بار دریایی همچنان یکی از گزینه‌های اصلی و اقتصادی برای حمل و نقل است. در ادامه به توضیح هر یک از این مزایا می‌پردازیم:

ظرفیت بالا در حمل دریایی

در حمل و نقل دریایی از کشتی‌هایی با حجم بالا استفاده می‌شود. برای حمل و نقل با کمک این کشتی‌ها می‌توان حجم بالایی از بار را تنها در یک سفر ارسال کرد. همین موضوع موجب شده است تا حمل و نقل دریایی؛ به اقتصادی ترین روش بین المللی حمل بار تبدیل شود.

هزینه مقرون به صرفه حمل بار با کشتی

در مقایسه با دیگر روش‌های حمل و نقل، حمل بار دریایی معمولاً هزینه‌های کمتری را برای مشتریان به همراه دارد. همان‌طور که اشاره کردیم، به دلیل ظرفیت بالای کشتی‌ها و امکان استفاده از حجم بزرگی از بار، هزینه‌های حمل و نقل کاهش می‌یابد و در نتیجه برای افرادی که قصد جابه‌جایی بار خود را دارند به‌صرفه‌تر است.

پوشش جغرافیایی گسترده حمل و نقل دریایی

حمل و نقل دریایی نه تنها در تمام مناطقی که به سرزمین‌های آبی دسترسی دارند خدمات می‌دهد؛ بلکه مختص دسترسی به مناطق دورافتاده و کشورهایی است که به راحتی از طریق خطوط هوایی و زمینی در دسترس نیستند. این روش جابه‌جایی امکان رسیدن به تمامی بنادر از جمله بنادر دورافتاده را فراهم می‌کند و بازارهای جدیدی را در دسترس بازرگانان قرار می‌دهد.

ایمنی و امنیت بالا در حمل دریایی

حمل دریایی امنیت بالایی را برای جابه‌جایی بارهای سنگین فراهم می‌کند. کشتی‌ها معمولاً از سیستم‌های امنیتی پیشرفته برخوردار هستند و میزان خسارت در صورت وقوع حوادث نسبت به روش‌های دیگر حمل و نقل مانند هوایی و ریلی کمتر است. یکی از علت‌های ضریب امنیت بالا در حمل بار دریایی رعایت کامل استانداردها و مقررات بین‌المللی حمل و نقل در آب‌های آزاد توسط افراد مسئول حمل بار است. همچنین دریاها کمتر از جاده‌ها و فضای هوایی، تحت تأثیر قوانین و محدودیت‌های ترافیکی قرار دارند.

مکانیزه شدن و استانداردسازی حمل بار با کشتی

مکانیزه شدن و استانداردسازی حمل بار با کشتی به معنای استفاده از فناوری و تجهیزات پیشرفته در فرایند حمل و نقل بارها در دریاها است. یکی از جنبه‌های اصلی مکانیزه شدن حمل و نقل دریایی استفاده از جرثقیل‌ها و دستگاه‌های باربری مکانیزه است. این دستگاه‌ها بار را به صورت خودکار برداشت و جابه‌جا می‌کنند که باعث افزایش سرعت و دقت در عملیات بارگیری و تخلیه می‌شود. همچنین استفاده از آسانسورها و نوارهای حمل و نقل بار نیز جزء روش‌های مکانیزه شدن است که کارایی را بهبود می‌بخشد.

استانداردسازی در حمل بار با کشتی شامل مواردی نظیر بارگیری و تخلیه، ثبت وزن بارها، استفاده از وسایل نقلیه ایمن، بسته‌بندی و نگهداری بارها در طول مسیر حمل و نقل می‌شود. استانداردها و مقررات بین‌المللی مانند قوانین SOLAS (معاهده بین‌المللی امنیت زندگی در دریا) و قوانین IMDG (مقررات بین‌المللی حمل و نقل بارهای خطرناک) در این زمینه تأثیر بسزایی دارند و به عنوان راهنماهای مهم در حمل و نقل بارها با کشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاهش آلودگی زیست محیطی

در حمل و نقل دریایی آلودگی محیطی کمتری نسبت به سایر روش های حمل و نقل ایجاد می‌شود. همچنین حمل بار دریایی از نظر پایداری و حفاظت از محیط زیست بهتر عمل می‌کند. کشتی‌ها در مقایسه با خودروها و هواپیماها، در مصرف سوخت صرفه‌جویی بیشتری دارند و در نتیجه آلودگی زیست محیطی با این روش به شدت کاهش پیدا می‌کند.

بااین‌همه همچنان نکات و چالش‌هایی در حمل و نقل دریایی نیز وجود دارد. به‌عنوان‌مثال طولانی بودن زمان حمل و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، تأثیرات ناشی از شرایط آب و هوایی و مسائل قانونی و مالی می‌توانند موانعی در مسیر حمل بار دریایی باشند. با این حال با توجه به مزایا و اهمیت این روش جابه‌جایی، حمل بار دریایی همچنان نقش مهمی در تجارت جهانی و بین‌المللی ایفا می‌کند.

انواع روش ‌های حمل و نقل دریایی

راه‌های مختلف حمل بار و محموله‌های متنوعی که می‌توان حمل کرد، تعیین‌کننده روش‌ها و هزینه حمل و نقل دریایی هستند. به همین دلیل است که انواع مختلف کشتی‌های باربری در دریاها حرکت می‌کنند. کشتی‌های کانتینری، فله‌بر، کشتی‌های باری یخچال‌دار یا کشتی‌های صخره‌ای و کشتی‌های رورو تنها بخشی از کشتی‌های باری هستند که در اقیانوس‌ها حرکت می‌کنند. از انواع روش‌های ترانسپورت دریایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

حمل و نقل بالک یا فله‌ای

فله‌برها برای حمل کالاهای بسته‌بندی نشده و فله‌ای طراحی شده‌اند. آنها حجم زیادی از بارهای تک جنسی مانند کود، غلات، سنگ معدن، چوب و همچنین ماشین‌آلات، زغال‌سنگ، سیمان و سایر مواد خام را حمل می‌کنند.

حمل و نقل کانتینری

کشتی‌های کانتینری ترکیبی از دو اندازه کانتینر استاندارد شده را حمل می‌کنند که به‌عنوان واحدهای معادل 20 یا 40 فوت شناخته می‌شوند که به‌اختصار TEUs و FEUs نامیده می‌شوند. کانتینرها در انبارهای سلولی حمل می‌شوند و روی دریچه‌های کشتی و عرشه بالایی انباشته می‌شوند. شرکتهای حمل و نقل دریایی از این روش برای حمل بارهای فاسد نشدنی یا فاسدشدنی استفاده می‌کنند و بارهای فاسدشدنی را در کانتینر یخچالی قرار می‌دهند.

حمل و نقل محموله خارج از گیج (OOG)

حمل و نقل دریایی ماشین‌آلات و سایر سازه‌ها که قابل جداسازی نیستند.

حمل و نقل کالا کمتر از بار کانتینر (LCL)

چند واردکننده، فضایی را در یک کانتینر به اشتراک می‌گذارند. برای حمل بارهایی که کل کانتینر را پر نمی‌کنند ایده‌آل است. نکات منفی چنین راه حلی توقف‌های مکرر و باز کردن کانتینر برای بارگیری محموله‌های دیگر فرستنده‌ها است اما هزینه حمل و نقل دریایی به این روش بسیار کمتر از سایر روش‌ها است.

حمل و نقل کالاهای خطرناک

شرکتهای حمل و نقل دریایی برای حمل کالاهای خطرناک از جمله مواد شیمیایی، مواد قابل اشتعال، سمی یا رادیواکتیو که حمل و نقل آنها نیازمند مجوزها و اقدامات احتیاطی ویژه است، از این روش استفاده می‌کنند. محصولات حاوی باتری مانند لپ‌تاپ یا گوشی و همچنین عطر و ذرات معلق در هوا هستند نیز از این دسته کالا به شمار می‌روند.

حمل و نقل تانکری

اگر نیاز به حمل مایعات یا گاز دارید، احتمالاً از یک کشتی تانکر استفاده خواهید کرد. کسب‌وکارهای صنعت نفت اغلب از این کشتی‌ها برای حمل و نقل ایمن و ایمن مایعات استفاده می‌کنند. اندازه این کشتی‌ها متفاوت است و برخی از تانکرهای بزرگ‌تر تقریباً پانصد متر طول دارند. برای حمل مایعات و گازها در سطح بین‌المللی، باید از یک تانکر ایمن استفاده شود.

حمل و نقل کراس استاف

در این نوع از حمل و نقل دریایی محموله و کالای ارسالی از یک کشتی برای ادامه ی مسیر به کشتی دیگری برده میشود.این روش معمولا در بنادر کوچک و یا تحریم استفاده می شود.

هزینه حمل بار با کشتی

محاسبه هزینه حمل بار بین المللی از جمله حمل بار با کشتی به عوامل گوناگونی بستگی دارد که بر روی هزینه حمل کالا اثر می‌گذارد. پس نمی‌توان به صورت مشخص و در بازه‌های زمانی مختلف، استعلام قیمت حمل بار دریایی را به راحتی انجام داد.

اما می‌توان عوامل تاثیرگذار بر این امر را بررسی کرد و به یک رقم حدودی رسید. هرچند که شما می‌توانید با مشاوران شرکت‌های حمل و نقل همچون پی اس پی اکسپرس ارتباط بگیرید و نرخ حمل دریایی از اقصی نقاط دنیا به ایران را به دست آورید.

پس برای تعیین نرخ استعلام حمل دریایی باید به این موارد توجه کرد:

  1. نوع بار (کانتینری 20 و 40 فوت / بارهای کمتر از یک کانتینر)
  2. نوع کانتینر کالا
  3. هزینه‌های جابه‌جایی بار در داخل کشور
  4. هزینه‌های دریافت مجوزهای گمرکی در کشور مبدا
  5. هزینه تلکس ریلیز (مخصوصا کشور چین و نوعی تاییدیه برای آزادکردن بار در مقصد است)
  6. هزینه قبض انبار و ترخیصیه باتوجه به نوع بار
  7. هزینه تاخیر در تخلیه بار یا دموراژ
  8. نوع قرارداد که به نوع اینکوترمز ارتباط دارد. (برای مثال قرارداد EXW و قرارداد FOB
  9. شیوه حمل و ارسال محموله
  10. عوارض بنادر از ابتدا تا انتهای سفر
  11. نوع بسته بندی کالا
  12. بررسی محموله
  13. تشریفات گمرکی و ترخیص کالا
  14. انبارداری
  15. بیمه کالا
  16. بارگیری و بارچینی

 

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد