ترخیص کالا

ترخیص کالا و مشاوره گمرکی

ترخیص کالا

ترخیص کالا و مشاوره گمرکی

مراحل ثبت سفارش واردات کالا

یکی از ارکان اصلی اقتصاد یک کشور را می‌توان واردات کالا دانست که دارای مراحل گوناگونی است. ثبت سفارش واردات کالا یکی از مهم‌ترین بخش‌های این تجارت است که بدون آن نمی‌توان مجوزهای واردات را دریافت کرد و در سطوح بین‌المللی به تجارت پرداخت.

از سوی دیگر، پس برای واردات هر کالایی شما باید مجوز ثبت سفارش داشته باشید. همچنین، در روند ثبت سفارش کالا کارت بازرگانی و کد ساتا از اهمیت زیادی برخوردار است. با رعایت این نکته می‌توانید از وقوع خسارت‌های جبران ناپذیر جلوگیری کنید.

در این مقاله به ثبت سفارش کالا و مدارک موردنیاز می‌پردازیم.

ثبت سفارش کالا چیست؟

هر شخص حقیقی و حقوقی برای اینکه بتواند کالای مورد نظر خود را به صورت قانونی وارد کند لازم است ابتدا مجوز ثبت سفارش کالا را از سازمان توسعه و تجارت کشور اخذ کرده و سپس مراحل ثبت سفارش کالا را انجام دهد. البته دقت داشته باشید که مجوز ثبت سفارش کالا در بازه ی زمانی 3 تا 6 ماهه قابل استفاده است و در صورت عدم استفاده از آن باید تمدید شود.

به عبارت ساده تر شخص یا شرکت وارد کننده، باید مشخصات کالای وارداتی را به طور کامل و منطبق بر پیش فاکتوری که از فروشنده آن دریافت کرده است، در سامانه sabtaresh.tpo.ir  که اخیرا به آدرس https://www.ntsw.ir (سامانه جامع تجارت ایران) انتقال پیدا کرده است، ثبت نماید. .

مراحل ثبت سفارش برای واردات کالا

  1. اخذ پروفرما از فروشنده
  2. آگاهی از تعرفه کالای مورد ثبت سفارش
  3. بررسی ارزش کالا در سامانه TSC گمرک
  4. بررسی اولویت کالایی
  5. بررسی شمول مجوز های مورد نیاز
  6. بار گذاری پروفرما و تکمیل فرآیند ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت
  7. مراجعه به شرکت بیمه و اخذ بیمه‌نامه
  8. اقدام به ثبت سفارش در بانک واسطه معامله به منظور ثبت سفارش کالا (پس از تکمیل فرم تقاضا برای گشایش اعتبار به انضمام فرم بانکی، پروفرما، بیمه‌نامه و اجازه نامه نسبت به پرداخت حق ثبت سفارش اقدام می‌شود).

هزینه های ثبت سفارش واردات کالا

هزینه های ثبت سفارش واردات کالا به نوع کالاهای وارداتی، حجم آن ها و سایر مسائل این چنینی بستگی دارد؛ اما به طور کلی تمامی این هزینه ها بر پایه یکسری اصول و قوانین از پیش تعیین شده می باشد که عموما توسط قانون و بودجه ی اختصاص یافته به واردات کشور، هر ساله تغییر می کنند و لذا لازم است که وارد کننده کالا یا ترخیص کار رسمی گمرک که وظیفه انجام تمامی مراحل واردات کالا را بر عهده دارند، از اطلاعات کافی در این زمینه نیز برخوردار باشند.

ترخیص کار رسمی شرکت بازرگانی اورانوس ضمن آشنایی کامل با تمامی مراحل واردات کالا و آگاهی از قوانین تدوین شده در خصوص هزینه های این فرآیند، می تواند هزینه های ثبت سفارش واردات کالا را برای شما محاسبه نموده و از پرداخت هزینه های اضافی در این زمینه جلوگیری نماید؛ بنابراین اگر از چگونگی محاسبه هزینه های ثبت سفارش کالا آگاهی ندارید، می تواند به شرکت بازرگانی اورانوس مراجعه کنید و با کمک مشاورین و متخصصین تربیت شده این شرکت هزینه های خود را بدین وسیله برآورد نموده و صرفه جویی های لازم را داشته باشید.

اسناد و مدارک موردنیاز جهت ثبت سفارش کالا وارداتی

·         اخذ کارت بازرگانی

·         اخذ کد ثبت سفارش کالا (کد کاربری و رمز عبور)

·         تهیه ۳ برگه تایپ و امضا شده متقاضی که شامل اوراق ثبت سفارش کالا میباشد.

·         اخذ مجوزهای مربوطه نسبت به کالای وارداتی

·         ارائه اصل و کپی فاکتور فروش (پروفرما)

·         ارائه کاتالوگ ، بروشور و ... تبلیغاتی، برای ارائه و معرفی محصول وارداتی خود که میخواهید آن را ثبت سفارش کالا کنید.

نحوه تکمیل اوراق ثبت سفارش

اوراق ثبت سفارش از چند بخش تشکیل شده اند که برای تکمیل هریک از آن ها باید نکاتی را مد نظر داشته باشید، که این نکات به شرح زیر می باشند:

·         برای تکمیل بخش مشخصات متقاضی باید با توجه به مندرجات کارت بازرگانی اطلاعات را وارد نموده و در بخش مربوط به شماره ثبت نام، شماره کارت عضویت وزارت بازرگانی ثبت گردد.

·         برای تکمیل بخش مشخصات فروشنده باید اطلاعات با توجه به مندرجات پروفرما ثبت شود.

·         برای تکمیل بخش شرایط قرارداد باید اطلاعات براساس نوع و شرایطی که بین خریدار و فروشنده در پروفرم درج شده است ثبت شود.

·         برای تکمیل بخش مشخصات حمل، اگر خرید FOB باشد، نباید این قسمت تکمیل گردد اما برای سایر خریدها باید اطلاعات این بخش ثبت شود، برای ثبت های سفارش حمل جداگانه علاوه بر تکمیل اطلاعات این قسمت باید ثبت سفارش حمل جداگانه نیز انجام شود.

·         برای تکمیل بخش مشخصات کالا، باید اطلاعات را با توجه به پروفرما، تعرفه کالا و کتاب قانون مقررات صادرات و واردات ثبت نمود.

·         برای تکمیل بخش محل تخصیص ارز، اگر سهمیه ارزی توسط وزارتخانه / سازمان مربوطه ثبت شود.

·         متقاضی باید در محل مربوطه اوراق را مهر و امضاء نماید.

آشنایی با انواع ثبت سفارش کالای وارداتی و صادراتی

آموزش ثبت سفارش کالا نیازمند داشتن دانش کافی در‌خصوص انواع ثبت سفارش است. به‌طور‌کلی ۵ نوع ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت ایران وجود دارد که شامل موارد زیر است:

1. دیداری

2. مدت‌دار

3. یوزانس

4. صادرات بدون انتقال ارز

5. واردات با ارز بانکی

نوع ثبت سفارش بستگی به کالای وارداتی یا صادراتی و نوع قرارداد با فروشنده یا خریدار خارجی دارد. برای مثال، ثبت سفارش صادرات پسته ایران در بخش فرامرزی سامانه ثبت سفارش جامع تجارت ایران انجام می‌شود

اعتبار مجوز ثبت سفارش کالا

متقاضیان اعم از حقیقی و حقوقی می‌توانند با مراجعه به وب سایت سامانه جامع تجارت و ثبت نام در این وب سایت، کد کاربری و رمز عبور شخصی خود را برای ورود به این وب سایت دریافت نمایند و بدون محدودیت زمانی ثبت سفارش کالای خود را از طریق این سامانه انجام دهند. کلیه مراحل ثبت سفارش کالا را می‌توان به صورت آنلاین از طریق این وب سایت دنبال کرد. باید توجه داشته باشید که مجوز ثبت سفارش کالا در یک بازه زمانی 6 ماهه قابل استفاده است و در صورت عدم استفاده از آن باید مجوز تمدید شود، محدودیتی در دفعات تمدید مجوز ثبت سفارش کالا وجود ندارد و شما به صورت نامحدود می‌توانید با پرداخت هزینه مجوز، به راحتی آن را تمدید کنید.

 

همانطور که قبلا ذکر شد، ثبت سفارش کالا و اخذ این سند از الزامات ضروری در زمینه واردات کالا می باشد. این فرآیند مستلزم یک سری اطلاعات دقیق و جامع است که به درستی و با رعایت کامل قانون انجام شود. اما کسب این اطلاعات و آشنایی با مقررات مربوط به این فرآیند مهم نه تنها چالش برانگیز بلکه زمان بر و پرهزینه است. بنابراین همانطور که قبلاً گفته شد، ترجیحاً کلیه مراحل واردات کالا از جمله ثبت سفارش به متخصصین مجرب سپرده شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد