ترخیص کالا

ترخیص کالا و مشاوره گمرکی

ترخیص کالا

ترخیص کالا و مشاوره گمرکی

حمل و نقل زمینی برای واردات کالا

از دیرباز تاکنون انسان‌ها برای رفتن به مکانی دیگر و جابه‌جاکردن وسایل خود از شیوه‌های مختلف استفاده کرده‌اند. تا قرن‌ها حیوانات بودند که برای باربری و سفر به مناطق دور و نزدیک به انسان‌ها کمک می‌کردند تا اینکه با پیشرفت علم و صنعت و تکنولوژی شیوه‌های متفاوتی برای حمل و نقل بین‌المللی به وجود آمد.

حمل و نقل زمینی یکی از رایجترین، راحتترین و مقرون به صرفه ترین روش های حمل در میان کشورهای دنیاست، چرا که جدا از مزیت قیمتی، میتوان به سرعت عمل در حمل، کم کردن مراحل ادرای، ایمنی در حمل کالا و نیز بارگیری از درب کارخانه در مبدا و حمل یکسره تا درب انبار مقصد اشاره کرد.

انواع وسایل نقلیه‌ی استفاده شده برای حمل بار زمینی

برای حمل بار زمینی، انواع وسایل نقلیه‌ی مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند که به طور کلی می‌توان آن‌ها را به چند دسته‌ی کلی تقسیم کرد:

  • کامیون‌ها: کامیون‌ها یکی از معمول‌ترین وسایل نقلیه‌ی برای حمل بار زمینی هستند. این وسیله‌ی نقلیه به صورت مختلفی با انواع و سایزهای مختلف برای حمل بار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • تریلرها: تریلرها به عنوان وسایل نقلیه‌ای برای حمل بار، معمولاً در کنار کامیون‌ها استفاده می‌شوند. این وسیله‌ی نقلیه با ظرفیت بیشتری نسبت به کامیون‌ها برای حمل بار استفاده می‌شود.
  • ون‌ها: ون‌ها به عنوان وسیله‌ی نقلیه‌ای برای حمل بار، معمولاً برای بارهای کوچک و حملات شهری به کار می‌روند. این وسیله‌ی نقلیه در شهرها برای حمل بارهای کوچک و متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • کامیونت‌ها: کامیونت‌ها به عنوان یک وسیله‌ی نقلیه کوچک‌تر از کامیون‌ها، برای حمل بارهای کوچک‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. این وسیله‌ی نقلیه در برخی موارد برای حمل بارهای تجاری و کوچک به کار می‌رود.

 

مراحل مهم درباره حمل بار زمینی بین‌المللی

حمل کالاها از مراحل مهم واردات است که در هزینه‌ها و سلامت کالاها نقش مهمی ایفا می‌کند. در زیر به‌صورت کلی به بررسی مهم‌ترین مراحل واردات زمینی پرداخته‌ایم.

·         آشنایی با قوانین واردات

قوانین واردات در دو کشور واردکننده و صادرکننده وجود دارد و سبب به وجود آمدن محدودیت‌هایی شده است. قبل از اقدام به واردات لازم است که بررسی‌های لازم انجام شده و نسبت به داشتن شرایط برای واردات اطمینان حاصل گردد. افراد برای واردات لازم است تا کارت بازرگانی داشته باشند. همچنین در خصوص کالاها نیز قوانینی وجود دارد. مثلاً برخی کالاها مانند مشروبات الکلی مجوز ورود به کشور را ندارند. علاوه بر این، واردات برخی از کالاها به دلیل حمایت از تولیدات داخلی، دارای محدودیت است.

·         انتخاب کالا

در هنگام خرید محصول برای واردات به کشور حتماً به نوع محصول و تقاضای بازار توجه نمایید‌. مثلاً خرید کالاهایی که تنها در یک برهه زمانی مد هستند نمی‌تواند شما را به هدف سودآوری در بلندمدت برسانند. همچنین بسیار مهم است که شما متناسب با بودجه خود، کالای مناسب برای واردات را انتخاب کنید. با استفاده از تجربیات دیگران و مشاوره‌های شرکت‌های بازرگانی معتبر، قادر خواهید بود که بهترین کالا را برای واردات به کشور انتخاب کنید.

·         انتخاب تأمین‌کننده مناسب

انتخاب تأمین‌کننده مناسب یکی از بخش‌های مهم تجارت بین‌المللی است. با توجه به اینکه در واردات باید از یک کشور بیگانه کالا خریداری کنید بسیار مهم است که جوانب مهم امنیتی را در نظر بگیرید.

در واقع در چنین مواردی امکان کلاهبرداری و از بین رفتن سرمایه وجود دارد، پس برای رفع این معضل فقط از تأمین‌کنندگان معتبر کالا خریداری کنید. راه‌های زیادی برای یافتن تأمین‌کنندگان وجود دارند.

·         حمل کالاها

پس از یافتن تأمین‌کننده و تنظیم قرارداد لازم است تا یکی از روش‌های حمل کالا انتخاب شود. با توجه به سرمایه و نوع کالا، یکی از روش‌های حمل مورد استفاده قرار می‌گیرد که ما در این مقاله درمورد حمل و نقل زمینی صحبت میکنیم.

·         ترخیص کالاها از گمرک

یکی از مراحل سخت و زمان‌بر در واردات کالاها، ترخیص آنها از گمرک است. برای ترخیص کالاها لازم است تا در زمان مقرر با مدارک لازم به گمرک مراجعه شود. مدارک باید با کالاهای واردشده مطابقت داشته باشد. درصورتی‌که در مدارک نقصی وجود داشته باشد، ممکن است کالا به‌عنوان یک کالای قاچاق شناسایی شده و مشکلات زیادی را به دنبال دارد.

مراحل ترخیص بار زمینی

  1. ارائه اسناد: در این مرحله، اسناد مربوط به حمل بار، شامل فاکتور، بارنامه، اظهارنامه گمرکی، و سایر مدارک لازم به گمرک ارائه می‌شود.
  2. بررسی کالا: کالا توسط کارشناسان گمرک بررسی و کنترل می‌شود تا مطابقت با اطلاعات ثبت‌شده در اسناد بررسی شود.
  3. پرداخت حقوق گمرکی: براساس نوع کالا و مقدار آن، حقوق گمرکی محاسبه و پرداخت می‌شود.
  4. تحویل کالا: پس از انجام مراحل فوق و پرداخت حقوق گمرکی، کالا ترخیص و تحویل می‌شود.

 

مزایای حمل زمینی بار

  • منعطف است.
  • به سرمایه کمتری نیاز دارد.
  • سرعت آن در انتقال کالا، بالا است.
  • برای مسافت‌های کوتاه بهترین انتخاب است.
  • با بهره مندی از آن هزینه‌های بسته‌بندی کاهش می‌یابد.
  • امکان حمل درب به درب را برای تاجران فراهم می‌کند.
  • دسترسی به خدمات حمل و نقل در اکثر مناطق وجود دارد

معایب حمل زمینی بار

·         احتمال تصادف و بروز آسیب در فرایند آن، دور از انتظار نیست.

·         برای مسافت‌های طولانی، گزینه مناسبی به نظر نمی‌رسد.

·         سرعت انتقال کالا نسبت به حمل هوایی پایین است.

·         از شرایط جوی تاثیر زیادی می‌پذیرد.

هزینه حمل و نقل زمینی بین المللی

حمل و نقل بین المللی زمینی به صورت کلی روشی بسیار گران نیست. هرچند برای محاسبه نرخ حمل و نقل جاده ای بین المللی باید عوامل گوناگونی را درنظر گرفت و نسبت آن‌ها را با همدیگر سنجید. همچنین نوسانات ارزی و تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران نیز بر مقدار هزینه‌ها اثر گذاشته است.

اگر بخواهیم فاکتورهای مهم و تاثیرگذار بر میزان هزینه‌های حمل زمینی را نام ببریم، باید به موارد زیر توجه کرد:

·         وزن بار

·         حجم بار

·         نوع کالا

·         نوع بسته‌بندی

·         مبدأ بارگیری

·         مقصد نهایی

·         طول مسافت

·         شرایط جاده‌ای

·         شرایط آب‌وهوایی

·         نوع وسیله نقلیه

·         شیوه کاری شرکت حمل و نقل زمینی

·         عوارض و مالیات گمرکی

زمان حمل بار زمینی از ترکیه و کشورهای اروپایی

زمان حمل و نقل زمینی از ترکیه و کشورهای اروپایی به ایران بسته به فاصله و مسیری که طی شده است می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، بسته به نوع بار، اندازه محموله و تعداد توقف در طول مسیر، می تواند بین چند روز تا چند هفته طول بکشد.
به طور تقریبی و با در نظر گرفتن استانداردهای موجود می توان زمان حمل بار از کشورهای مختلف را به ایران اینگونه بیان کرد:

·         حمل زمینی از اروپا: ۱۰ الی ۲۰ روز

·         حمل زمینی از ترکیه: ۵ الی ۸ روز

·         حمل زمینی از ایتالیا: ۱۲ الی ۲۰ روز

·         حمل بار زمینی از آلمان: ۱۰ الی ۱۵ روز

شرکت های حمل و نقل زمینی نیز می توانند تأثیر بسزایی در زمان حمل بار داشته باشند. تخصص کارکنان شرکت، کارایی عملکرد آنها و کیفیت و وضعیت وسایل حمل و نقل زمینی آنها همه در تعیین سرعت حمل کالاها نقش دارند.
علاوه بر این، انتخاب مسیر شرکت و توانایی آن در تنظیم هرگونه تاخیر یا مشکلات احتمالی در طول مسیر نیز بر زمان حمل بار زمینی از ترکیه، ایتالیا، آلمان و سایر کشور ها تأثیر خواهد گذاشت.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد