ترخیص کالا

ترخیص کالا و مشاوره گمرکی

ترخیص کالا

ترخیص کالا و مشاوره گمرکی

بهترین سیگار را چگونه باید وارد کشور کرد

امروزه صنعت دخانیات به ‌عنوان یکی از پیچیده‌ ترین صنایع در ایران شناخته می‌ شود. زیرا با در نظر گرفتن حساسیت موجود در این صنعت و انحصاری بودن آن، در خصوص فعالیت‌ های شرکت تولیدی اطلاعات زیادی در دسترس نمی ‌باشد. به بیان ساده‌ تر می‌ توان گفت در به برخی از شرایط، روند تولید سیگار در کشور مشکل می‌ باشد. به ‌همین دلیل سرمایه‌گذاران واردات سیگار از ترکیه را در اولویت خود قرار می ‌دهند.

چه قوانینی بر صادرات و واردات سیگار در ایران حاکم است؟

تجارت انواع سیگارهای آماده‌ی مصرف در ایران صورت می‌گیرد که باید حتما در چهارچوب قوانین و مقررات مربوطه باشد؛ وگرنه کالای تجاری، قاچاق تلقی شده و مشکلات زیادی به دنبال خواهد داشت. در ادامه به قوانین حاکم بر تجارت سیگار در ایران اشاره کرده‌ایم:

  • معافیت حقوق ورودی شرکت دخانیات لغو می‌گردد.
  • براساس ماده 16 و ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده عمل شود (براساس نرخ کالاهای خاص در قانون مالیات بر ارزش افزوده اعمال شود).

ماده 16) نرخ مالیات بر ارزش افزوده انواع سیگار و محصولات دخانی، دوازده درصد (12%)

ماده 38) نرخ عوارض شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در رابطه با کالا و خدمات مشمول این قانون، علاوه بر نرخ مالیات موضوع ماده (16) این قانون، به شرح زیر تعیین می‌گردد:

ب- انواع سیگار و محصولات دخانی، سه درصد (3%)

  • به موجب قانون انحصار دخانیات مصوب 1310، تجارت خارجی، خرید، فروش، کشت توتون و تنباکو، تهیه، نگهداری، حمل و نقل اجناس دخانیه و انواع کاغذ سیگار و متفرعات آن و سایر موارد مربوطه در انحصار دولت می‌باشد و به موجب مصوبه شماره 80681/ت 46360 ه مورخ 27/4/1391 هیئت محترم وزیران اختیارات قانونی فوق به وزارت صنعت، معدن و تجارت (مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور) محول گردیده است.
  • صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین‌نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بین‌المللی حفظ نباتات مصوب 1389 می‌باشد.

ماده 18) فرآورده‌های نباتی که از ایران به کشورهای خارج صادر می‌شود بوسیله کارشناسان قرنطینه معاینه و در صورت سلامت کالا گواهی بهداشت نباتی صادر می‌شود.

 

مدارک لازم برای دریافت مجوز واردات دخانیات

·         متقاضی حقیقی یا حقوقی دریافت مجوز واردات دخانیات بایستی فرم شماره 1 را تکمیل کند. این فرم، فرم درخواست مجوز واردات کالاهای دخانی است.

·         فرم شماره 2 که مربوط به فرم پرسشنامه است تکمیل شود.

·         فرم شماره 3 که مربوط به استعلام از اداره مبارزه با قاچاق است تکمیل شود.

·         فرم شماره 4 که مربوط به تکمیل تعهدنامه است، تکمیل شود.

·         فرم شماره 5 مربوط به انعقاد قرارداد عاملیت بازرگانی واردات کل تکمیل شود.

·         شرکت تولید کننده دخانیات در خارج از کشور که قصد فروش محصول به وارد کننده ایرانی دارد، بایستی بر اساس نامه ای که به تایید سفارت ایران در آن کشور رسیده باشد، خود را به عنوان سازنده قانونی کالا معرفی کرده و نماینده اش را در ایران رسما معرفی کند. مشخصات کامل بایستی ضمیمه نامه شود.

·         گواهی ثبت علامت تجاری محصول خارجی که قصد ورود به ایران دارد، بایستی به تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدا رسیده و گواهی ثبت علامت تجاری در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی نیز الزامی است.

·         تولید کننده دخانیات بایستی تعهد کند به صورت مکتوب که پیام و تصاویر بهداشتی روی باکس و پاکت الصاق کند. کالای وارداتی بایستی از نظر کیفیت با نمونه اولیه تایید شده و استاندارد های مربوطه، یکسان بوده و مغایرتی نداشته باشد.

·         متقاضی واردات دخانیات بایستی نمونه محصول را تحویل آزمایشگاه داده و گواهی فنی تایید محصول دریافت کند. آزمایشگاه اداره کل امور تحقیقات و پژوهش، مسئول صدور گواهی نامه است.

·         اداره صادرات /واردات شرکت دخانیات ایران، نمونه های ارسالی را به آن اداره کل ارسال می کند.

·         ارائه گواهی عدم سوء پیشینه توسط متقاضی الزامی است.

·         برای دریافت مجوز عاملیت، بایستی گواهی مفاصا حساب مالیاتی ارائه شود.

·         کد ایران کد اخذ شود. بایستی به اداره کل امور انفورماتیک و فناوری اطلاعات مراجعه شود.

·         کد اقتصادی و شناسه ملی متقاضی حقوقی ارائه شود.

·         اگر متقاضی، خواهان واردات تنباکوی معسل در مقابل صادرات است، توافق نامه کتبی در خصوص واردات الزامی است.

·         رونوشت کارت بازرگانی ارائه شود.

·         انعقاد قرارداد عاملیت بازرگانی واردات کل

·         روزنامه رسمی و آخرین تغییرات شرکت متقاضی دریافت مجوز واردات دخانیات ، ضمیمه مدارک شود.

توجه داشته باشید که همه وارد کنندگان محصولات دخانی بایستی به منظور اخذ تاییدیه شرکت دخانیات، پرینت چاپ پیام بهداشتی پاکت و باکس محصول را مطابق با استاندارد های شرکت دخانیات ایران طراحی کند.

چگونه مسافران می‌توانند سیگار وارد کنند؟

ماده 138 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مسافرین ورودی به کشور (واردات کالای همراه مسافر)، فارغ از این که ایرانی یا از اتباع خارجی باشند؛ می‌گوید که حق همراه داشتن و ترخیص کالاهای غیر تجاری را دارند. این در خصوص کالاهای نو در صورتی برقرار خواهد بود که ارزش کالای مجاز همراه مسافر حداکثر 80 دلار بوده و ماهیت غیرشرعی یا غیرقانونی نیز نداشته باشند.

همراه داشتن سیگار یا تنباکو: مقدار مجاز سیگار همراه مسافر یک باکس سیگار (200 نخ) می‌باشد. همین طور این تعداد مجاز برای سیگار برگ به اندازه 50 عدد خواهد بود. در خصوص تنباکو نیز در حال حاضر، میزان مجاز برای هر مسافر معادل 250 گرم اعلام شده است.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد